Kjelsås skoles strykeorkester har et hovedorkester (HO) og to aspirantorkester (AO) som øver en gang i uken. I tillegg får musikantene spilleundervisning en gang i uka. Undervisningen gis av dyktige lærere fra Oslo Kulturskole. Målet er at elevene skal drive med samspill i orkester, og få opplæring individuelt eller i små grupper for å understøtte dette.
Det er vanlig at nye musikanter starter med å ha bare spilleundervisning. Når eleven har spilt en periode, begynner han/hun i et aspirantorkester. For tiden har vi to aspirantorkester: Tutti Frutti og Non Stop. Begge har orkesterøvinger på Kjelsås skole i AKS-tiden.
Etter noen år i et aspirantorkester, flyttes eleven opp i hovedorkesteret. Hovedorkesteret øver torsdag ettermiddag i aulaen. Spillelærer og dirigent avgjør når det er aktuelt for eleven å starte med orkesterspill, og opprykk til neste orkester.
Etter at musikanten har startet med orkesterspill, forventes det oppmøte på ukentlige orkesterøvinger, samt seminarer og konserter.
Musikantene kan leie instrument av KSS.
Det er ofte mulig å få spilleundervisning sammen med en annen elev. Gi beskjed dersom barnet har noen det gjerne vil spille sammen med.
Orkesteret er foreldredrevet. Elevenes foreldre må derfor regne med å bidra noe med for eksempel kakebaking, rydding og rigging i forbindelse med konserter og gjennom å stille opp med verv i orkesterets styre.
Vi har et aktivt og hyggelig styre som trenger nye medlemmer. Vi har styremøte litt sjeldnere enn 1 gang i måneden. Årsmøtet arrangeres i februar/mars hvert år.
Priser
Medlemsavgift: 400 kr/semester
Instrumentleie: 400 kr/semester
Spilleundervisning: 2500 kr/semester. Vi gir søskenmoderasjon på 600 kr.
Vi ønsker at de som står på venteliste i KSS registrerer seg. Medlemsavgiften betales av alle aktive medlemmer, det vil si musikanter som enten får spilleundervisning, spiller i et av orkestrene våre, eller begge deler. Regning blir tilsendt.
Barrierefri fritid
Vi ønsker å være inkluderende i forhold til funksjonsnedsettelser. Øvelser og konserter skjer hovedsakelig på Kjelsås skole og Engebråten ungdomsskole som er godt tilrettelagt. Det er også god tilgang på toaletter. Ta kontakt med styret hvis du er usikker på noe, så finner vi ut av det!